Így tovább Félegyháza!

Megjelent: 2024. június 06. csütörtök
Írta: Bense Zoltán

Share
comments

Kedves Félegyháziak!

Megjelent: 2024. máj. 09. csütörtök
Írta: Bense Zoltán

 

A 2. számú választókerület jelenlegi képviselőjeként köszönöm az elmúlt öt évben tanúsított

bizalmat és támogatást, amelyet képviselői munkámhoz kaptam a városrész polgáraitól. Rengeteg tervezés és közös gondolkodás kellett ahhoz, hogy felismerjük, megtaláljuk a lehetőségeket városunk előbbre jutásához.

A városrész Félegyháza egyedi színfoltja, amely mára komoly fejlődésen ment keresztül. Köszönhető ez a városvezetés által képviselt összefogásnak és jobbító szándéknak.

Büszke vagyok arra, hogy a Csányi József polgármester úr kivételes szakmai és emberi hozzáállásával vezetett csapat tagja lehetek, és jelöltként indulhatok ebben a választókerületben a 2019. évi helyi önkormányzati választáson is.

Felelőtlen ígéreteket ezúttal sem teszek. Ismerem a körzet út- és járdahálózatát, a fejlesztésre szoruló területeket és tudásom és emberségem legjavát nyújtva szeretném képviselni elsősorban az e városrészben élők, valamint Kiskunfélegyháza érdekeit. Azért dolgozom, hogy az Önök igényeit, javaslatait meghallva, a város vezetésével karöltve valóra váljanak közös terveink.

 

Kérem, támogasson ebben a törekvésemben! Folytassuk Félegyháza!

Share
comments

Beszámoló a 2. számú választókerületben elvégzett munkálatokról

Megjelent: 2024. máj. 09. csütörtök
Írta: Bense Zoltán

 

 

A körzet jelentős területet fed le, hisz az egyik legnagyobb területű kiskunfélegyházi választókerület, ami az országzászlótól egészen a gyárakig tart.

A városrész Félegyháza egyedi színfoltja, amely mára komoly fejlődésen ment keresztül.

Köszönhető ez a városvezetés által képviselt összefogásnak és jobbító szándéknak.

 

Ennek az önkormányzati ciklusnak az egyik legjelentősebb beruházása volt a Mártírok utca és a Deák Ferenc utca eleje, illetve a közök rendbetétele. Rossz állapotban volt az úttest, de leginkább a csapadékelvezetés miatt volt szükség az átépítésre. Az iskola előtt megtörtént a buszöböl kialakítása is, így biztonságban tudnak fel- és leszállni a gyerekek az iskolabuszról. A fejlesztés során rendeződött a nagy forgalmat lebonyolító Boca Magda- és Mallár-köz problémája. Megújult a burkolat, megtörtént a közművek kiváltása és a leendő közműfejlesztések kulturált kábelelvezetésének a lehetőségét is megteremtettük. Még a közvilágítás minőségén is sikerült javítani, ugyanis meghosszabbítva a lámpakarokat jobb lett az utak bevilágítása, a Mallár-köz pedig napelemes lámpát kapott. Megszépültek a zöldfelületek, frissítettük a faállományt.

 

A Korond utcában az Egészségközpont tőszomszédságában lévő játszótér egy óriási hajó építésével, a János vitéz kalandjait megidézve újult meg. Egy kedves hangulatú falfestményt kapott a Mártírok utcai sportudvarra néző tűzfal. Aközbiztonság érdekében bővítettük a köztéri kamerák számát.

Bikahegyen folyamatos az utcák javítása, a közvilágítás és az infrastruktúra fejlesztése, mint a Paprika közben, Kökény utcán, a Bikahegyi és a Rozmaring utcában.  Mivel a Rozmaring utcában pár tulajdonos felajánlotta kétkezi munkáját, így sikerült járhatóvá tenni az utat néhány teherautónyi útalap széthordásával. A lakók összefogtak, kétkezi munkával elterítették az önkormányzattól kapott zúzott követ. Majd megjelentek a munkagépek és minőségi munkával az utcát megjavították, az újabb adag útalapot elegyengetve, ledöngölve.A Rozmaring utca teljes egészén helyreállítottuk az utat, míg egyik részén útfeltöltési és döngölési munkálatokkal tudtunk segíteni, a városhoz közelebb eső felén elég volt a gréderezés is. Emellett a Bikahegyi utcában és a Pázsit utca földes részén is javítottunk az útviszonyokon. Az ott elterített zúzottkőnek és talajkiegyenlítésnek köszönhetően megszűntek az óriási kátyúk. A Paprika közben, ahol több újonnan épült ház található, a nagygépek munkavégzése miatt járhatatlanná vált utat is helyreállítottuk, valamint a Viola utcában is elvégeztük a talajkiegyenlítést

E kertes városrészben megvalósult a Kökény utcát a Bikahegyi úttal összekötő szakasz kiépítése, ezáltal megteremtettük az átjárás lehetőségét a Pázsit utca irányába.

Rengeteg tervezés és közös gondolkodás kellett ahhoz, hogy felismerjük, megtaláljuk a lehetőségeket városunk előbbre jutásához. Persze hosszú még a vágyott fejlesztések sora szerte a körzetben. Jobbító szándékban és fejlesztési ötletekben sincs hiány.Azon vagyunk, hogy ezeket megvalósítsuk.

Rövid-és hosszútávú tervek

Mártírok utcai szabadidőpark tűzfalának falfestése

József Attila utca aszfaltborítása, Pázsit utca felújítása-aszfaltozása a Viola utcával (Bikahegy)

Móra tér (üres terület hasznosítása)

Közvilágítás fejlesztések

Járdafelújításokhoz képviselői anyagi hozzájárulás

Galagonya utca új szakaszán, Paprika köz útalap építése, majd aszfaltozás (Bikahegy)

Rozmaring utca javítása, Bikahegyi út útalap (Bikahegy)

Aszfaltutak építése a Bikahegyben

Mártírok utca és a József Attila utca közötti Mozi köz aszfaltozása, közvilágítás kiépítése

Petőfi-kút visszaállítása a Deák Ferenc és a Korond utca kereszteződésében

 

Bense Zoltán önkormányzati képviselő, képviselőjelölt

 

 

 

 

Share
comments

Tájékoztatás az energia-áremelkedés okozta városi intézkedésekről

Megjelent: 2022. augusztus 26. péntek
Írta: Bense Zoltán
 
Csányi József polgármester közösségi oldalán tette közzé az alábbi tájékoztatást az energia-áremelkedés hatásairól és a költségcsökkentés érdekében hozott önkormányzati döntésekről.

Tisztelt Félegyháziak!

Az elmúlt 8 évben mindig, mindenről őszintén tájékoztattam Önöket, most is azt teszem.

Bár még nem látszik, de városunk – hasonlóan Magyarország és Európa valamennyi városához – az elmúlt harminc év legnagyobb kihívása előtt áll. Most nem egy láthatatlan és ismeretlen ellenséggel – egy vírussal – kell majd megharcolnunk, hanem azért kell dolgoznunk, hogy az intézményeinket fűteni és világítani, a várost működtetni tudjuk.

Kiskunfélegyháza anyagi helyzete jelenleg rendezett. A város számos pontját fejlesztjük, új bölcsőde épül, új központi parkoló épül, számos, mindenki által használt utcát építünk és újítunk fel jelenleg is, mindezen nagyléptékű beruházások mellett még 300 millió forint megtakarítással is rendelkezünk. Hitelünk, tartozásunk nincs.

Ez az állapot rövidesen véget ér. A város és intézményeinek gáz- és áramszámlái augusztustól a jelenlegi 10-szeresére nőnek. Ez annyit jelent, hogy az éves kétszázmilliós rezsiköltségeink kétmilliárd forintra emelkednek.

Kétszázmillió helyett évente kétmilliárd forintot fizetünk majd. Évente. Csak gázra és villanyra. Ez az összeg annyi, amelyből a városközpontot az elmúlt két évben megújítottuk. Csak az uszoda áramszámlája a jelenlegi 15 millió forintról 200 millió forintra emelkedik. Ekkora összegeket nem lehet kigazdálkodni. Képtelenség.

Az önkormányzat összes gazdasági és energetikai szakembere jelenleg azon dolgozik, hogy a veszteségeinket minimalizálni tudjuk. Az elmúlt években minden intézményünkre napelemet szereltünk, a fűtőműben kapcsolt hő- és villamosenergia-termelésre képes erőművet építettünk. Megtettük, amit tudtunk, más lehetőségünk nem maradt.

Egy felesleges és értelmetlen háború miatt Félegyházának újra össze kell fognia. A szeretett városunk hosszú távú stabilitásának érdekében el kell fogadnunk, hogy néhány, a szívünknek kedves dologról átmenetileg lemondunk:

• A város nevezetes épületeinek díszkivilágításait kikapcsoljuk, a szökőkutakat lekapcsoljuk.

• A libafesztivál után valamennyi önkormányzati programot elhalasztunk, kizárólag az adventi gyertyagyújtások maradnak.

• A karácsonyi díszkivilágítás és a város ünnepi fényekbe öltöztetése elmarad. Kizárólag a fenyőfát állítjuk majd fel a megszokott helyén. Nem lesz korcsolyapálya és óriáskerék sem.

• A legnagyobb gáz- és villanyfogyasztó sportcsarnok és uszoda nyitvatartásában és szolgáltatásaiban korlátozásokat vezetünk be szeptember 1-jétől. A múzeum, a könyvtár és a művelődési központ nyitvatartásában és működésében is jelentős korlátozásokat vezetünk be. Amennyiben ez nem lesz elég, további intézkedéseket fogunk hozni.

• Figyelemmel arra, hogy a város összes félretett pénzét, és közeljövőben keletkező bevételét gázra és villanyra kell költenünk, új útépítéseket, építkezéseket nem indítunk. Kizárólag a már elnyert két uniós projektünket valósítjuk meg. A Zöld város folytatását a Kossuth utcán és a Vasas-pálya felújítását.

A legfontosabb, hogy a bölcsődéinkben, az óvodáinkban, valamint a szociális otthonokban a gyermekeink és az időseink ebből a lehető legkevesebbet vegyenek észre. A gyermekeink a jövőnk, az időseink a felelősségünk. Félegyházán nem fordulhat elő, hogy 20 fok legyen ezekben az intézményekben. Ezen nem fogunk spórolni.

A 2010-es évek csődközeli állapota, a 2020-as Covid-megpróbáltatások után most újra hatalmas kihívások előtt állunk. Mi ezzel a helyzettel is őszintén szembenézünk és hisszük, hogy helyes döntésekkel ezen is túljutunk, ahogy eddig is tettük.

Arra kérem, Önöket, hogy a leírtak súlyára tekintettel, osszák meg ezt az írásomat, hogy minél többekhez eljuthasson. Köszönöm!

Tisztelettel:
Csányi József
polgármester

Share
comments

Olvasói levél_válasz

Megjelent: 2020. november 27. péntek
Írta: Bense Zoltán

Olvasói levél

 

Èn règóta ismerem Bense Zoltán kèpviselő urat, mint a gyerekeim tanárját,mindig őszinte ,tisztelettudó emberkènt ismertem meg ès kiállok mellette most is. Ő mindent megtesz Fèlegyháza lakosságáèrt,nem tudom Eszik Bencènek az MSZP tagjának mi baja van Bense Zoltánnal.

 

Válaszom az olvasói levélre 

 

Köszönöm szépen elismerő sorait. Próbáltam megfelelni az élet különböző területein. Biztosan nem sikerült mindig, vagy olyan is előfordulhatott, hogy nem a megfelelő úton jártam.

De ha rájöttem, vagy rávezettek, hogy mi a helyes, akkor tudtam változtatni rajta és erre is törekedtem. Igen, engem a szüleim az őszinteségre, a tiszteletadásra neveltek. Természetesen ennek megadása kölcsönös és nem korfüggő. Talán ezért is volt korrekt a kapcsolat a diákokkal, mert tisztelettel voltam irántuk, ha éreztem, hogy ők is azok felém. Persze ezt kölcsönösen ki kell érdemelnünk. A képviselőség szolgálat, mindig is vallottam. Megtisztelő, de egyben óriási felelősség, ha valakit megválasztanak egyéni képviselőnek egy körzetbe. Az mellett, hogy a mi, a Nemzeti Fórum frakciója egy nagyon jól működő csapat vagyunk, sokat dolgozunk, talán nem tűnik szerénytelenségnek, de tényleg sokat teszünk a városért, polgármester úrral az élen. Rengeteg ötletünk van, igazi csapatmunka a miénk. Természetesen óriási segítséget kapunk a hivatal dolgozóitól! Köszönet nekik. Az ellenzék ha kell, bíráljon,mondják el véleményüket! A város érdeke viszont az lenne, azaz a lakosság érdeke, hogy az ellenzék a jó dolgokat támogassa, és el is ismernék a munkánkat. De nem.

Azt kell mondani, hogy megvagyunk nélkülük. Talán a legrosszabb, ami velünk történik, és rettentően rosszul esik, ha megkérdőjelezik a városvezetés jószándékát, minden alap nélkül szidnak, vádaskodnak, ócsárolva a munkánkat, ha sunyin támadnak, azzal a szándékkal, hogy tudatosan félrevezessék a lakosságot.

Hogy az említett személynek mi a baja velem?

Lehet, hogy igazán semmi. Nagy valószínűséggel jelenleg az a problémája, hogy én megírtam a "Vigyázat! Félegyháza nem erről szól" nevezetű posztomat. Részben őt idézve, "Zoli bácsinál" bizony elszakadt a cérna, pedig eddig is sokat nyeltem és tűrtem, tűrtük a hülyeségeit,inkorrekt irományait. Hisz tudtam, tudtuk, hogy ki (k) áll(nak) az ominózus közösségi név mögött. Azóta újabb írást felrakva, haladás, mert már aláírta a nevét, - „értetlenkedik”és sajnáltatja magát az oldalon. Értetlenül áll az események vonatkozásában és nemtelen támadásról filozófál. Nem érti, hogy „Zoli bácsi, volt batthyányis földrajz tanára” miért támadja őt alaptalanul?

Most sem a tényekről beszél,hogy nem mondott igazat, amikor 2 várost összehasonlította, és 2 különböző Covid tesztet rakott össze. Amit írt és képeket lementett, majd felrakott, az mindent elmond. Aki nem érti, az nem akarja megérteni. A szándékos félrevezetés miatt tudtommal a mai napig nem kért elnézést és bocsánatot a városvezetéstől, sem a lakosságtól a szándékos félrevezetésért, dezinformációért. Erre lehet, hogy várhatunk…

Köszönettel és tisztelettel üdvözli: Bense Zoltán

 

Mivel Eszik Bence nem megfelelő vitapartner, így nem válaszolok a minden bizonnyal tudatos provokációira. Az alul lévő, általa írottakban is látható, olvasható, hogy mindenről beszél, csak a tényekről nem. Tudatosan kerüli, hisz napnál világosabb, kinek van igaza. Erre egy egyszerű, józan fejjel gondolkodó ember rájön.

Többek között arról ír, hogy én „nemtelen támadást” intéztem ellene.

Sajnálatosan folytatja ferdítéseit, a lakosságot most is megpróbálja félrevezetni, hisz egy teljesen más témát feszeget, tereli a lényegről a figyelmet, hisz az számára kínos. Az általa felrakott képekről és hozzáfűzött szövegről nem beszél, amely 2 város Covid szűréséről szól, ami teljesen hamis, hazug képet fest. Azt meg sem említi.

 

 

Eszik Bence írása a Félegyháza Rólad Szól „facebook” oldalon

November 24. 21:07

 

Tisztelt Félegyháziak! Kedves Olvasók!

Többen írtak nekem az elmúlt órákban egy itt, a közösségi médiában megjelent poszt kapcsán, mely a Félegyháza Rólad Szól oldalt és személyemet támadja. Számomra különösen fájdalmas az, hogy ezt a nemtelen támadást Bense Zoltán képviselő úr (Zoli bácsi, volt batthyányis földrajz tanárom) a Fidesz helyi frakcióvezetője intézte ellenem. Bense képviselő urat soha nem támadtam személyében és a jövőben sem fogom.

A Félegyháza Rólad Szól immár hét éve működik. Az oldalt 8297-en követik, míg a csoporthoz 7419 ember csatlakozott a mai napig, ezzel Kiskunfélegyháza legnagyobb közösségi felülete jött létre.

Igen, szocialista vagyok, ebből sosem csináltam titkot, ahogy abból sem, hogy többekkel egyetemben magam is alapítója és szerkesztője vagyok a Félegyháza Rólad Szól közösségi felületeinek. Azonban ez nem baloldaliság vagy jobboldaliság kérdése, hiszen ez túlmutat a politikai oldalakon. A Félegyháza Rólad Szól alapvetően lokálpatrióta szellemiségű, nálunk olyan kritikus hangvételű hírek és cikkek is megjelenhetnek, amelyek a városi médiumok hasábjain nem. Mindig is fontos volt számunkra a helyiek véleménye, így a legtöbb esteben nem kinyilatkoztatással élünk, hanem kérdezünk és figyelünk az itt élők valós felvetéseire.

Jómagam is gyűlölőm a hazugságot, a feszültségkeltést és a manipulációt, így nehezen is viselem, mikor a kormánypárti helyi és országos vezetés részéről kívánnak minket kiszorítani a saját városunkból, a saját országunkból. Érdemes lenne frakcióvezető úrnak arról is véleményt nyilvánítani, hogy az elmúlt években, hogyan szorították ki az ellenzéki véleményeket a közpénzen fenntartott helyi médiumokból. Szerinte erkölcsi alapon rendben van-e az, hogy ellenzéki képviselők szinte nem vagy csak negatív kontextusban jelennek meg, véleményüket nem közlik, a városvezetés érdemben nem egyeztet velük, tájékoztatást sok esetben csak utólag adnak számukra?

A Félegyháza Rólad Szól oldal nem közpénzből működik. Bár sokan úgy vélik, hogy az oldal kizárólagosan az én kezem munkáját viseli – büszke is volnék, ha ez így volna – , de ez nem így van. A Félegyháza Rólad Szólt az itt élők alakítják. Ti, Önök vagytok azok, akik inspiráltok minket, azzal a sok-sok üzenettel, véleménnyel és szebbnél szebb képekkel, melyeket nap, mint nap megosztotok velünk.

Köszönjük, hogy vagytok! Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk Félegyházára!

 

Eszik Bence

félegyházi lokálpatrióta,

a Félegyháza Rólad Szól szerkesztője,

az MSZP országos elnökségi tagja

 

Forrás: https://www.facebook.com/felegyhaza/posts/3325152184260029

 

 

Forrás: https://www.facebook.com/csanyi.polgarmester/photos/a.751228431604538/3575382222522464/

 

 

 

Forrás: https://www.facebook.com/mateantalnyirbator/photos/a.704629192934808/3670540243010340

 

Forrás: https://www.facebook.com/felegyhaza/photos/a.473747162733893/3321368711305043

 

 

Share
comments

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület