Beszámoló a 2. számú választókerületben elvégzett munkálatokról

Megjelent: 2024. máj. 09. csütörtök Írta: Bense Zoltán

 

 

A körzet jelentős területet fed le, hisz az egyik legnagyobb területű kiskunfélegyházi választókerület, ami az országzászlótól egészen a gyárakig tart.

A városrész Félegyháza egyedi színfoltja, amely mára komoly fejlődésen ment keresztül.

Köszönhető ez a városvezetés által képviselt összefogásnak és jobbító szándéknak.

 

Ennek az önkormányzati ciklusnak az egyik legjelentősebb beruházása volt a Mártírok utca és a Deák Ferenc utca eleje, illetve a közök rendbetétele. Rossz állapotban volt az úttest, de leginkább a csapadékelvezetés miatt volt szükség az átépítésre. Az iskola előtt megtörtént a buszöböl kialakítása is, így biztonságban tudnak fel- és leszállni a gyerekek az iskolabuszról. A fejlesztés során rendeződött a nagy forgalmat lebonyolító Boca Magda- és Mallár-köz problémája. Megújult a burkolat, megtörtént a közművek kiváltása és a leendő közműfejlesztések kulturált kábelelvezetésének a lehetőségét is megteremtettük. Még a közvilágítás minőségén is sikerült javítani, ugyanis meghosszabbítva a lámpakarokat jobb lett az utak bevilágítása, a Mallár-köz pedig napelemes lámpát kapott. Megszépültek a zöldfelületek, frissítettük a faállományt.

 

A Korond utcában az Egészségközpont tőszomszédságában lévő játszótér egy óriási hajó építésével, a János vitéz kalandjait megidézve újult meg. Egy kedves hangulatú falfestményt kapott a Mártírok utcai sportudvarra néző tűzfal. Aközbiztonság érdekében bővítettük a köztéri kamerák számát.

Bikahegyen folyamatos az utcák javítása, a közvilágítás és az infrastruktúra fejlesztése, mint a Paprika közben, Kökény utcán, a Bikahegyi és a Rozmaring utcában.  Mivel a Rozmaring utcában pár tulajdonos felajánlotta kétkezi munkáját, így sikerült járhatóvá tenni az utat néhány teherautónyi útalap széthordásával. A lakók összefogtak, kétkezi munkával elterítették az önkormányzattól kapott zúzott követ. Majd megjelentek a munkagépek és minőségi munkával az utcát megjavították, az újabb adag útalapot elegyengetve, ledöngölve.A Rozmaring utca teljes egészén helyreállítottuk az utat, míg egyik részén útfeltöltési és döngölési munkálatokkal tudtunk segíteni, a városhoz közelebb eső felén elég volt a gréderezés is. Emellett a Bikahegyi utcában és a Pázsit utca földes részén is javítottunk az útviszonyokon. Az ott elterített zúzottkőnek és talajkiegyenlítésnek köszönhetően megszűntek az óriási kátyúk. A Paprika közben, ahol több újonnan épült ház található, a nagygépek munkavégzése miatt járhatatlanná vált utat is helyreállítottuk, valamint a Viola utcában is elvégeztük a talajkiegyenlítést

E kertes városrészben megvalósult a Kökény utcát a Bikahegyi úttal összekötő szakasz kiépítése, ezáltal megteremtettük az átjárás lehetőségét a Pázsit utca irányába.

Rengeteg tervezés és közös gondolkodás kellett ahhoz, hogy felismerjük, megtaláljuk a lehetőségeket városunk előbbre jutásához. Persze hosszú még a vágyott fejlesztések sora szerte a körzetben. Jobbító szándékban és fejlesztési ötletekben sincs hiány.Azon vagyunk, hogy ezeket megvalósítsuk.

Rövid-és hosszútávú tervek

Mártírok utcai szabadidőpark tűzfalának falfestése

József Attila utca aszfaltborítása, Pázsit utca felújítása-aszfaltozása a Viola utcával (Bikahegy)

Móra tér (üres terület hasznosítása)

Közvilágítás fejlesztések

Járdafelújításokhoz képviselői anyagi hozzájárulás

Galagonya utca új szakaszán, Paprika köz útalap építése, majd aszfaltozás (Bikahegy)

Rozmaring utca javítása, Bikahegyi út útalap (Bikahegy)

Aszfaltutak építése a Bikahegyben

Mártírok utca és a József Attila utca közötti Mozi köz aszfaltozása, közvilágítás kiépítése

Petőfi-kút visszaállítása a Deák Ferenc és a Korond utca kereszteződésében

 

Bense Zoltán önkormányzati képviselő, képviselőjelölt

 

 

 

 

Share
comments
Találatok: 224

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület