VIGYÁZAT! FÉLEGYHÁZA NEM ERRŐL SZÓL

Megjelent: 2020. november 25. szerda Írta: Bense Zoltán

Kedves Barátaim, Tisztelt Olvasó!

 

VIGYÁZAT! FÉLEGYHÁZA NEM ERRŐL SZÓL

 

14 éve vagyok képviselő. Aki ismer, tudja, hogy jobboldali beállítottságú vagyok, de napi munkavégzésem során nem a politikát, hanem a várost szolgálom. Ismerőseimet, barátaimat sem politikai alapon válogatom meg, hanem az emberi tulajdonságaikat tartom fontosnak.

 

Gyűlölöm a hazugságot, a feszültségkeltést, a manipulációt. Az egyenes szó híve vagyok.

Sok évig vágytam arra, hogy ne legyenek személyeskedések, intrikák, és úgy érzem sokat tettem azért, hogy Félegyháza azzá válhasson, ami mostanában lett: a béke szigete. Meg vagyok győződve arról, hogy ennek így is kell maradnia. Ezért szeretném most felhívni az ismerőseim figyelmét arra, hogy van egy oldal a közösségi médiában, ami folyamatosan feszültséget kelt a városi közügyekkel kapcsolatban.

 

Ez a „Félegyháza Rólad Szól” nevet viselő oldal civilként próbál megjelenni, de valójában politikai háttere van. Az oldal kezelői közül Eszik Bence, az MSZP országos elnökségének tagja, a másik személy pedig az MSZP politikai alkalmazottja. Félreértés ne essék: nekem azzal semmi bajom nincs, ha valaki a szocialista párt tagja! De ebben a formában, álcivil oldalként, az információk manipulatív közlésével sok jóhiszemű embert könnyen megtéveszthet, aki nincs benne a napi politikában.

 

Sokszor bosszankodtam azon, ahogy kiforgatnak, besároznak, rosszindulatúan tálalnak ezen a fórumon fontos városi ügyeket, értékes kezdeményezéseket, ócsárolva a munkánkat, megkérdőjelezve a városvezetés jószándékát. Soha nem tettem szóvá, legfeljebb csak magamban értetlenkedtem, és tényleg, őszintén sajnáltam, hogy néhány ember sportot űz a félegyháziak megosztásából. De egy tegnapi poszt végleg kiverte nálam a biztosítékot, mert egyértelműen rosszindulatú és szándékosan félrevezető.

 

Egy nagyon nemes dolog esett most áldozatul, amivel senki sem nyer, mindenki csak veszít. Arról van szó, hogy összefogott a városban néhány vállalkozó, orvos, az önkormányzat, és létrehoztak egy mintavételi helyet Félegyházán. Azért, hogy a betegeknek, azoknak, akiknek a munkájához ez szükséges, helyben elintézhessék a COVID19 tesztelést. Ez tegnap került nyilvánosságra és szerdától lesz elérhető. A tesztet bekerülési költségen készítik el, ezzel is segítve a város lakóit.

 

A „Félegyháza Rólad Szól” oldal viszont egy másik városban elérhető gyorsteszt árát állítva emellé, teljesen hamis képet festve azt a látszatot kelti, hogy Félegyházán becsapják, lenyúlják az embereket. Ebben az a végtelenül szomorú, hogy az oldal adminisztrátorai – a két említett politikus – teljes mértékben tisztában vannak azzal, hogy 3.400 forintért a mintegy 60 százalék biztonságot adó gyorstesztet végzik el, nálunk pedig a PCR teszt kerül 17.000 forintba, aminek az eredményét bármilyen célra elfogadják, és aminek ennyi az önköltségi ára! Ezzel a csúsztatással teljesen hamis képet festve nagyon sok embert megzavarhatnak.

 

A jelenséget nem politikai, hanem erkölcsi alapon közelítem meg. Azt mondom, hogy ez szándékos megtévesztés és ízléstelen hangulatkeltés. Mivel ezen az oldalon nem ez az első ilyen eset, ezúton is felhívom minden ismerősöm figyelmét, hogy kezeljék fenntartással a „Félegyháza rólad szól” közösségi oldal által közölt információkat!

 

Köszönöm, ha megosztják ezt a bejegyzést.

 

Üdvözlettel: Bense Zoltán önkormányzati képviselő, a várost vezető Nemzeti Fórum Frakció vezetője

 

 

 

 

Forrásmegjelölés: Szöveg_Bense Zoltán_https://www.facebook.com/zbense/

Fotó: Félegyháza Rólad Szól

 

Share
comments
Találatok: 1980

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület