Tét nélküli találkozón gálázott Győrben az Astra

Megjelent: 2015. április 26. vasárnap Írta: Bense Zoltán

 

 

A bajnoki cím megnyerését követően presztízs mérkőzésre készült az Árkád ETO vendégeként az Astra Kiskunfélegyházi Bulls április 26-án. Az együttes nem vette félvállról a feladatot, szoros első félidőt követően a 7 gólig jutó Szabó Boglárka vezetésével kiütéses, 10-3-as győzelmet aratott.

 

A harmadik helyezett ETO otthonában az előzetes várakozást igazolva nem várt könnyű feladat a női futsal NBI idei bajnokára, az Astra Kiskunfélegyházi Bullsra. A csapatot félegyházi szurkolók is elkísérték, akik az első félidőben sokáig gól nélküli összecsapást követhettek végig.

A gólcsendet a szünet előtti percben Dombai Nagy Anett törte meg, majd a lehető legjobbkor, közvetlenül a fordulás előtt Szabó Boglárka is betalált. (0-2)

 

A lélektani pillanatban megszerzett kétgólos előny a második játékrészre lendületet adott az Astrának. Szabó Boglárka megállíthatatlannak bizonyult, a 24. perc és a 34. perc között hatszor zörgette meg a győriek hálóját.

 

A hazaiak ekkor már nem tudták tartani a lépést az Astrával, hiába szereztek három gólt a második félidőben, esélyük sem volt a pontszerzésre.

A bajnokcsapat utolsó találatát a 38. percben Szabó ildikó jegyezte, beállítva ezzel a 10-3-as végeredményt.

 

 

Női futsal NBI Felső-ág 8. ford. 2015. 04. 26. Győr (Magvassy Sportcsarnok)

Árkád ETO- Astra Kiskunfélegyházi Bulls (0-2) 3-10

Gólszerzők: 29. p. Vígh Renáta, 29. p. Csuti Melinda, 37. p. Jakab Réka ill. 19. p. Dombai Nagy Anett, 20. p. Szabó Boglárka, 24. p. Szabó Boglárka, 26. p. Szabó Boglárka, 28. p. Jakab Petra (öngól), 29. p. Szabó Boglárka, 33. p. Szabó Boglárka, 33. p. Szabó Boglárka, 34. p. Szabó Boglárka, 38. p. Szabó Ildikó 

 

G. Z.

 

Forrás:felegyhazikozlony.eu

 

ASTRA GYŐZELEM GYŐRBEN

Írta: 

 

 

 
 
 
 
Szabó B. hétszer volt eredményes Győrben. Fotók: Tóth K.

Az ETO majdnem meglepte harciasságával és gyors kontráival az ASTRÁT egy rendkívül változatos, szoros első félidőben. A szünet után azonban Szabó B. megtalálta a góllövő cipőjét, az ASTRA végül tízet vágott Győrben.

Az első félidőig teljesen egyenrangú ellenfele volt az ETO a bajnoknak, a jó színvonalú pörgős meccsen mindkét kapus megmutathatta tudását, mindkét csapat rengeteg helyzetet kidolgozott. Oláh E. bravúrjai a 19. percig tartották meccsben a Győrt, ekkor egy elkerülhető góllal A szoros félidő végén a Dombai szerezte meg a vezetést Megyes átadásából (0-1), majd a dudaszó előtt egy másodperccel, Szabó B. perdítése jutott túl a győri gólvonalon (0-2). A két gólos ASTRA előny azonban csalóka, a győriek is vezethettek volna legalább ennyivel, de a veszélyes hazai támadások rendre kimaradtak.

A szünet után kapust cserélt az Astra, Vinczét Kovács Klaudia váltotta. A szoros félidőt követően, változtatott játékán az ASTRA, ami eredményre vezetett számukra. Szabó Boglárka újabb 3 találatával, közte egy Jakab P. öngóllal az ASTRA szépen lassan elkezdte bedarálni a tartalékos győrieket (0-6). Ezt követően nyílt játék alakult ki a gólszerzést illetően, megszerezte a 29. percben becsületgólját az ETO. Vígh teremtett sakk-matt helyzetet Csuti Melindának. aki közelről gurított a hálóba (1-6), majd nem sokkal később Vígh Renáta egyéni akcióból újra betalált. (2-6).

Ezután ismét Szabó B. percei és pontos lövései következtek, újabb három találatával végül hétszer iratkozott fel a gólszerzők listájára. (2-7), (2-8), (2-9). A győriek harmadik találatát Jakab Réka szerezte (3-9) a 37. percben, a végeredményt pedig Szabó Ildikó állította be, rögtön a középkezdést követően (3-10). A kiskunfélegyházi csapat főleg a 2. félidőben nyújtott játékának köszönhetően magabiztos győzelmet aratott Győrben.

Azonban nincs miért szégyenkezni az ETO-nak az ASTRA ellen, az első húsz percben egyenrangú ellenfele volt a bajnoknak, akár az ETO is vezethetett volna több góllal a szünetben.
Nagy harc, élvezetes játék, rengeteg helyzet, remekül védő kapusok mindkét oldalon. Ez jellemezte az ETO-ASTRA női futsal mérkőzés első húsz percét Győrben.
A szünet után a kezdeti győri helyzeteket követően az ASTRA kihasználta a lehetőségeit és az félidő derekára lassan elfáradó hazai csapat ellen megérdemelt győzelmet arattak.

Dombó János (ASTRA): Az első félidőben is egy jó színvonalú pörgős meccset játszottunk. Hadilábon álltunk a szerencsével, mindkét csapatnak voltak lehetőségei. Számtalan helyzetet dolgoztunk és hagytunk ki, le a kalappal Oláh Erika teljesítménye lőtt aki gyakorlatilag meccsben tartotta egy félidőn keresztül az ETO-t. Számtalan kapufát is lőttünk, minden kifelé is pattant. Az szünetig azért sikerült két gólos vezetést szereznünk. De az ETO-nak is volt legalább öt ígéretes kontrája. A 2. félidőre változtattunk, kicsit más szerkezetben próbáltunk játszani, mind támadásban és védekezésben is. Azt gondolom ez meghozta a sikert a végére elfáradó Győr ellen. Most már bepattantak a kapufáink, a helyzeteinket sikerült értékesíteni, így alakult ki ez a nagy arányú győzelem.


A mérkőzés krónikája:

A második percben Dombai-Nagy A. passzát Szabó B. a kapufára tolta, az ellentámadásnál Vígh R. a kivetődő Vincze Anikóba lőtt. Gyorsan nagy iramra váltott mindkét csapat, mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést, azonban a győri kapuban Oláh E. többször is bravúrral védte az ASTRA támadók lövéseit. A vendégek hálóőre is jó formában volt, Vígh, majd Jakab P. bombáit biztosan hárította. A kezdeti Astra fölény után hamar kiegyenlítődött a játék, gól azonban A 6. perben Megyes szabadrúgása után Szabó B. nagy erővel találta el a bal kapufát, majd a hazai kontrából, Vígh R. bombáját Vincze A. kivetődve védte lábbal. Hatalmas lehetőség alakult ki az ASTRA kapuja előtt, nagyszerű passz után, Vígh R. egy az egyben megpróbálta kicselezni Vinczét, aki jól helyezkedve éppen hogy csak kitornázta a kapuba tartó labdát. Csuti M. lövését Vincze fogta a 9. percben. A 10. percben másodszor lőtt Szabó I. kapura, majd két újabb hatalmas Vígh R. helyzet maradt kihasználatlanul, előbb Vincze védett ismét bravúrral, majd mellé zúgott Jakab R. átadása után a győri gólvágó lövése. A 11. percben Megyes lövését Oláh lábbal védte, majd Dombai-Nagy A. labdáját fogta biztos kézzel. Hatalmas bravúrral óvta meg a góltól csapat Oláh, Dombai-Nagy dupláját mindkét hatástalanította. Egy gyors hazai kontrát követően, Vincze kétszer is védte Vígh lövéseit a 13. percben. Élvezetes a meccs, nem unatkoznak a kapusok sem, de gólt nem sikerült találni. Újabb helyzet mindkét oldalon, Vígh lőtt alig mellé egy az egyben, majd Szabó B. lövésébe létek bele Jakab Petráig kétszer is az utolsó pillanatban. Hozzá kell tenni, tényleg jól zárt a győri védelem, kontráik pedig életveszélyesek voltak, nem sokon múlt a győri több gólos vezetés. A 18. percben a nagy adok-kapok után az ASTRA szerzett vezetést, Megyes indult meg a jobb oldalon, jól vette észre a bemozduló Dombait, aki Oláh E. mellett gurított a győri kapuba. (0-1). Majdnem kiegyenlített az ETO, Csuti remekül tálalt Vígh elé, aki óriási helyzetben mellé gurított. Egy másodperccel az első félidő lefújása előtt Oláh E. sodorta be saját kapujába, Szabó perdítését (0-2). Két gólos ASTRA előny a szünetben egy rendkívül harcos ETO ellen.

A 22. percben Dombai-Nagy dupla kapufát lőtt éles szögből, majd András Franciska vállalt el végre egy lövést, a vendég cserekapus Kovács Klaudia. Növelte egy mintaszerű kontra végén az ASTRA előnyét, Szabó B. gurította Dombai passzát a győri kapuba. (0-3). Hatalmas Szabó B. lövés a 27. percben, Oláh E. kezéről pattant a felső kapufára a lövés. A 29. percben bombagóllal triplázott Szabó B. (0-4), majd ismét szerencsésen befelé pattant Jakab P. lábáról a labda (0-5). Nem sokkal később ismét Szabó B. egy csel után emelt a hálóba (0-6), ami után végre meglett a Győr becsület gólja. Vígh R. passzát Csuti Melinda gurította az ASTRA kapujába. (1-6). A középkezdés után Vígh R. szerzett labdát majd egy csel után a kimozduló kapus mellett az üresen tátongó Astra kapujába gurított. (2-6). A 33. percben ismét Szabó B. villant kétszer (2-7), (2-8) mindkétszer védőjét lerázva lőtt Oláh kapujába. Nem állt le a vendég csapat, Szabó B. hatodik találatát gurította az üres győri kapuba. (2-9). Bocsárdi E. állt be Oláh E. helyére. Vígh R. beadását Jakab R. lőtte közelről a hálóba, (3-9), majd meglett a 10. ASTRA találat is, Szabó I. estében lőtt laposan Bocsárdi lábai között a hálóba. (3-10).


ÁRKÁD ETO-ASTRA HFC 3-10 (0-2)

Női Futsal NBI Felső-ág

ETO kezdő: Oláh E. - Jakab P., Jakab R., András F., Vígh R.
Csere: Csuti M., Bocsárdi E.
Vezetőedző: Molnár Attila

ASTRA kezdő: Vincze A. - Szabó B., Dombai Nagy A., Megyes Á., Gál T.
Csere: Kovács K., Szabó I., Dinaková Dominika, Kakuszi A.
Vezetőedző: Dombó János

Gólszerzők: Csuti M. (29'), Vigh R. (29'), Jakab R. (37'), illetve Domabi Nagy A. (19'), Szabó B. (20', 24', 26', 29', 33', 33', 34'), Jakab P. öngól (28'), Szabó I. (38')

 

Forrás:http://www.etofutsal.hu

Share
comments
Találatok: 2848

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület