Kupagyőztes lett az Astra Kiskunfélegyházán

Megjelent: 2015. március 05. csütörtök Írta: Bense Zoltán

Hátrányból fordítva 5-2-es győzelemmel szerezte meg az elsőséget a Magyar Kupa kiskunfélegyházi döntőjében az Astra Kiskunfélegyházi Bulls. A március elsejei fináléban sokáig a Hajdúböszörményi TE vezetett; már a 2. percben előnybe került és egészen a 28. percig nyerésre állt. Bő tíz perccel a találkozó vége előtt második alkalommal egyenlített ki az Astra (2-2), majd nyolc perccel a lefújást megelőzően a vezetést is átvette. Az erejével jobban gazdálkodó Astra innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet és újabb gólokat szerezve zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg a női futsal Magyar Kupát.

 

 

 

 

A jelenleg futó női futsal szezon két legerősebb csapata a közelmúltban többször is találkozott egymással. A legutolsó összecsapásukat a Hajdúböszörmény nyerte, ennek tükrében nem lehetett lefutott döntőre számítani.

 

A mérkőzés közel telt ház előtt kezdődött el Astra helyzettel, azonban az első gólt a hajbúböszörményiek szerezték meg a 2. percben egy megpattanó lövéssel. (1-0)

Az Astra viszonylag gyorsan, már az 5. percben válaszolt. Egy kezezést miatt megítélt büntetőt Szabó Boglárka értékesített. (1-1)

 

A folytatásban az Astra irányította a játékot, de nem tudott mit kezdeni a hajdúböszörményiek szervezett védekezésével, akik viszont gyors ellentámadásokat vezetve több veszélyt jelentettek a kapura.

 

A hajdúböszörményiek céltudatos játéka ismét góllá érett. Megyes Ágnes szabálytalansága után büntetőhöz jutottak, amit értékesítettek. (2-1)

 

A szünetig nem változott az állás, az Astra csak kapufákig jutott és nem tudott váratlan megoldásokkal előrukkolni támadásban.

 

A szünetet követően kiegyenlített maradt a játék, de amikor már elkezdett volna izgulni az Astra a hátralévő idő miatt, akkor Dikanova Dominika egy megpattanó lövéssel egyenlíteni tudott. (2-2)

 

Bő tíz perccel a vége előtt ismét nyílttá vált a találkozó, ami az erőfölénybe kerülő Astrának kedvezett.

Nyolc perccel a vége előtt Szabó Boglárka lapos lövésével először került előnybe az Astra, majd Zágor Bernadett is betalált, eldöntve ezzel a mérkőzést. (2-4)

 

Az utolsó percben Gál Tímea is feliratkozott a góllövők közé, kialakítva ezzel az 5-2-es végeredményt. (2-5)

 

Az Astra sporttörténelmet írva, egymás után harmadik alkalommal nyerte meg a futsal Magyar Kupát. 

 

HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE - ASTRA HFC (2-1) 2-5

Kiskunfélegyháza, 800 néző

Játékvezetők: Kujbus, Viczián, Puskás, Flinta
 

HTE: Torma – Piczi, Tell, Vágó, Nagy

Cserék: Horváth – Sipos, Benkő, Halászi, Fogl, Hummel-Smuczer, Sándor, Farkas, Bernhardt

Vezetőedző: Simonyi András
 

Astra: Vincze – Megyes, Dombai, Szabó B.,Gál

Cserék: Kovács – Kakuszi, Gyönygösi, Zágor, Szabó N., Godvár, Dikanova, Király

Vezetőedző: Dombó János
 

Gólszerzők: Vágó 2’, Halászi 8’ illetve Szabó B. 5’, Dikanova 28’, Szabó B., 32’, Zágor 37’,
Gál 40’
 

Sárga lap: Benkő 38’ illetve Megyes 20’
 

Forrás: G. Z. (felegyhazikozlony.eu)

 

Történelmet írtak a kiskunfélegyházi hölgyek

Szentirmay Tamás (baon.hu)

FUTSAL | Zsinórban harmadszor lett kupagyőztes a Kiskunfélegyháza női futsalcsapata. Az Astra a vasárnapi fináléban a Hajdúböszörményt győzte le.

 

Igazi kupahangulatot teremtett a közel ezer szurkoló Kiskunfélegyházán a KÉSZ Arénában, a női futsal Magyar Kupa döntőjében, ahol a címvédő félegyháziak a Hajdúböszörménnyel mérkőztek. Az első félidő tapogatózó játékot hozott, holott nem voltak ismeretlenek egymásnak a felek. Legutóbb a böszörményiek bizonyultak jobbnak az Astránál, így a hazaiakat még jobban fűtötte a bizonyítási vágy. Az első találatot a vendégek érték el, majd büntetővel egyenlített a hazai gárda. Az újabb előnyt pillanatok alatt megszerezte a Böszörmény, büntetőből voltak eredményesek.
A második félidőben egészen más arcát mutatta az Astra. Hamar egyenlítettek, és sorra vezették lendületes támadásaikat, majd jöttek a gólok is, Szabó Boglárkának, Zágor Bernadett és Gál Tímea révén. A második félidei játéka alapján megérdemelten hódította el ismét a Magyar Kupát az Astra.

 

 

 

 

– Kiegyenlített mérkőzést játszottunk. Az első félidőben kapkodtunk, idegesek voltunk, sok hibát követtünk el. A második játékrészben bíztam benne, hogy csapatom felőrli az ellenfelet fizikálisan és mentálisan. A lányok a taktikát betartották, és hideg fejjel, forró szívvel nyerték meg zsinórban harmadszor a Magyar Kupát, amely sporttörténelem. Háromszor egymás után ugyanis még senki sem vihette haza a trófeát. A találkozón három felállási formát váltogattunk, ezt nem tudta követni a Hajdúböszörmény – értékelte a győzelmet Dombó János, az Astra mestere.

– Megérdemelten nyerte meg az Astra a Magyar Kupát – mondta Simonyi András, a Hajdúböszörmény edzője. – Kétszer is vezetni tudtunk, de utána kihagytuk a ziccereinket. Az egyenlítő gól után kijött a két csapat közötti különbség. Úgy érzem, hogy nem vallottunk szégyent, de meg kell tanulnunk, hogy miként kell döntőben játszani. Ez rám is vonatkozik, nem csak a játékosokra. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=fq485dDkBC0&app=desktop

 

Share
comments
Találatok: 2434

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület