Örömtúrával ünnepelt mester és tanítványa

Megjelent: 2015. június 02. kedd Írta: Bense Zoltán

 

 

Vagány, sokoldalú srác Rádi Kristóf. A Batthyány Lajos Általános Iskola 8.z osztályos tanulója kipróbálta már magát nyelvtanból, matekból és történelemből is országos versenyeken. Elért eredményei miatt soha sem kellett szégyenkeznie, a legnagyobb sikert azonban idén földrajzból érte el. Az „Itthon otthon vagy” címmel meghirdetett országos versenyen magabiztosan szerezte meg az első helyet.

 

Kristóf 100 százalékos teljesítményt nyújtott a hazai válogatón, és az országos fordulókat is gond nélkül vette. A döntőben sikeresen oldotta meg az írásbeli és szóbelei teszteket egyaránt. A harmadik feladat egy háromnapos kirándulás megtervezése volt, amiről egy 15 perces előadást kellett tartani. A batthyányis fiú a Visegrádi-hegységbe kalauzolta hallgatóságát és bírálóit. Virtuális utazása olyan jól sikerült, hogy ezért még egy különdíjat is kapott.

Felkészítő tanára Bense Zoltán, aki Kristóf szorgalmának tudja be elsősorban a sikert. Illetve annak, hogy a felkészülési időszakban nagyon fegyelmezett volt, elfogadta és betartotta az instrukciókat. Az előadás előkészítéseként elutaztak Visegrádra,majd Dömösre és végigjárták a tervezett háromnapos túra útvonalát. Ezért Kristófnak nem az internetről kellett képeket csenni. Így valós élményei alapján, meggyőzően tudott mindenkit egy virtuális kiránduláson kalauzolni a tatai versenyen.

Mivel is ünnepelhette volna szebben a sikert mester és tanítványa, mint egy örömtúrával. Tatáról hazafelé jövet elugrottak Csesznekre, hogy megmásszák a vár alatti sziklafalakat.

s-r

Forrás:felegyhazikozlony.hu

 Share
comments
Találatok: 2548

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület