Nézd a napfogyatkozást szakszerűen!

Megjelent: 2015. március 18. szerda Írta: Bense Zoltán

 

 

Ritka égi jelenséget: napfogyatkozást figyelhetünk meg március 20-án, pénteken a délelőtti órákban. Félegyházán a Móra Ferenc Gimnázium udvarára várják mindazokat, akik a látvány mellett szakszerű magyarázatra is kíváncsiak.

 

9 óra 40 perckor lép be a Föld a Nap korongjába. A jelenséget Meizl Ferenc, a Móra Ferenc Gimnázium Csillagászati Körének vezetője és Ozsvár Péter gimnáziumi tanár társaságában figyelhetik meg a csillagászati kör tagjai, és más érdeklődők. Meizl Ferenc szerint a 60 százalékos napfogyatkozást mindenképpen érdemes megnézni, azonban a kockázat elkerülése miatt nagyon fontos a szakszerűség.

- Arra intünk mindenkit, hogy eszköz nélkül, vagy egyszerű napszemüvegben ne nézzen bele a napfogyatkozásba! Erre alkalmas eszköz lehet a hegesztőpajzs, vagy az optikákban megvásárolható, speciális napfogyatkozás néző szemüveg - hívja fel a figyelmet Meizl Ferenc. A csillagászati kör vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a helyszínen távcsöves megfigyelésre is lehetőség lesz, továbbá részletes tájékoztatást kapnak az érdeklődők a részleges napfogyatkozás kialakulásának feltételeiről és következményeiről is.

T. T.


Fotó: illusztráció

 

Forrás: felegyhazikozlony.eu

Share
comments
Találatok: 3038

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület