Hová tűnt Farkasházi Réka? kérdezi az Origo A múlt héten Itt járt Félegyházán

Megjelent: 2015. március 05. csütörtök Írta: Bense Zoltán

 

 

Kertész Mónikaként ismerte meg az ország 1998-ban, és bár hosszú évek óta nem játszik a Barátok közt-ben, számos alkalommal feltűnt azóta a képernyőn. Farkasházi Réka két gyermek édesanyja, saját zenekarával már a harmadik lemezüket adták ki, színházban játszik, és a Gór Nagy Mária Tinitanodában is tanít. Az Origónak elmondta, hogy bár hiányzik neki az RTL Klub napi műsora, jelenleg túl elfoglalt ahhoz, hogy sorozatszerepet vállaljon.

Sok mindent kipróbált

 

Először kisfia születésekor hagyta ott a sorozatot, de azóta táncolt a Szombat esti láz-ban és az RTL Klub reggeli műsorát is vezette. "Nem tűntem el a képernyőről teljesen a Barátok közt után, többek közt egy kisebb tévécsatorna hangja voltam, az ATV-n a Jam Light című műsort vezettem, és folyamatosan játszottam színházban is. Sok mindent kipróbáltam, de ami mindig fix volt az életemben, az a színészet."

 

 

 

 

Tavaly hatvan koncertjük volt

"A Farkasházi Réka és a Tintanyúl nevű zenekarommal járjuk az országot, megjelent a harmadik lemezünk, a másodikat pedig Fonogram-díjra jelölték. A Budapest Jazz Clubban volt a bemutató, a sok érdeklődő alig fért be. Március végétől járni fogjuk az országot, sok vidéki településen és a fővárosban is fellépünk majd, tavaly hatvan koncertet adtunk országszerte" – mesélte.

Veszprémben elvégezte a színház- és drámapedagógia szakot, jelenleg a Gór Nagy Mária Tinitanodában oktat. "Bővíteni kellett az iskolát, új csoportokat hoztunk létre, mert olyan sok beiratkozó volt. Hívtak vissza többször a Barátok közt-be, és ha időm engedte, akkor vállaltam is, most azonban olyan sok a teendőm, hogy nem tudtam igent mondani."

 

Elsősorban színésznő és édesanya

"Örömmel hallottam, hogy Kertész Mónika karakterét Huszárik Kata játssza egy hónapig, nagyon jól ismerjük egymást, dolgoztunk már együtt. Egy versmondó versenyen évről évre Kata a zsűriben ül, én pedig háziasszonya vagyok a rendezvénynek. Anyaként esténként a két gyermekemmel vagyok elfoglalva, így nem jut idő a tévénézésre, sajnos nem tudom követni a sorozat történéseit."

 

Forrás: www.origo.hu,2015. 03. 05.

 

Itt járt Félegyházán

Miben rejlik a drámapedagógia motiváló ereje? Erről a témáról Répa Mónika drámapedagógus tartott előadást Kiskunfélegyházán,a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészati Iskolában.

 

 

 

 

Ezt követően Farkasházi Réka, színház –és drámapedagógus, a Gór Nagy Mária Színitanoda növendékeivel tartott bemutatót. A színésznő a drámapedagógiában a készségek- és képességek fejlesztését tartja a legfontosabbnak. Kiemelte, hogy nem színészképzésről van szó. Sokkal inkább arról, hogy olyan ismereteket kapjanak a növendékek, amit később az élet minden területén tudnak használni. Segít a vizsgahelyzetekben, a munkafelvételin, a tárgyalások során. Magabiztosságot, ön- és testtudatot szereznek a növendékek.

Forrás: http://felegyhazikozlony.eu

Share
comments
Találatok: 4159

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület