Libafesztivál Félegyházán

Megjelent: 2012. szeptember 10. hétfő
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nincs túl sok, a városunkat megmozgató, Félegyháza határain túlmutató rendezvényünk. Kétségkívül a libafesztivált, (majd az ehhez kapcsolódó bajuszfesztivált), kitalálói annak szánták.

Az évek során sokat alakult a rendezvény külső és belső tartalma, formája de úgy tűnik, hogy az idei rendezvény az eddigi legjobban összerakottak közé tartozott.

Első sorban is a megjelenés az, amely először szembetűnik az erre járó idegennek, de a helybelinek is. Végre a külső is felvehette a versenyt egy hasonló külföldi kisváros rendezvényével. Egységes sátorok mellett, az eseményekre történő odafigyelés a tájékoztatás is megfelelő volt. Pl.: az irányító táblák ötletes volta, a jurták felállítása stb... Külön elismerést érdemel az íjászverseny ötletes megrendezése.

Bár nem volt igazán átütő képzőművészeti kiállítás (az Art-Turka beli Sáska Tibor kivételével!) de mind a Művelődési házban megrendezett nemezbemutató, mind a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Jánváry Zoltán fotókiállítása igényes, magas szintű volt és remekül kapcsolódtak szellemiségében is a hétvége rendezvénysorozatához. Nagyon jó választás!

Az idei rendezvénysorozat anyagi sikeréről vagy sikertelenségéről még nem készült el a számszaki statisztika. Azt nem tudjuk, hogy az árusoknak a vendéglátóknak mennyire érte meg a rendezvényen való részvétel.

Az azonban biztos, hogy külső képében szépen kialakított, összességében végre egy igazi helyi érdekesség köré szervezett, mégpedig igen jól szervezett rendezvénysorozatnak lehetettünk tanúi.

Jó érzés volt, hogy végre nem üvöltött a város központi parkolójában a „vidámpark”, hogy az árusok csak míves portékákat kínáltak, hogy nem volt bóvli. Emlékeztetett ez a rendezvény többeket egy francia vagy egy olasz kisváros sajátos ünnepére. Ezért gratulálni lehet és megköszönni azoknak, akik így összerakták, akik három napon át idejüket és energiájukat nem kímélve dolgoztak azon, hogy minden a helyére kerüljön.

 

Rosta Ferenc

 

 

Share
comments
Találatok: 2320

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület