1 éve történt

Megjelent: 2014. január 27. hétfő Írta: Bense Zoltán

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem oszlatta fel magát a félegyházi képviselő-testület

Rendkívüli ülés keretében tárgyalta 2013.január 28-án Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testülete azt a bizalmatlansági indítvány, melyet január 17-én nyújtott be Kapus Krisztián polgármester ellen Bense Zoltán, Horváth Gábor, dr. Réczi László, Ván Jenő és Kollár László. A törvényi előírás szerint elsőként magáról az indítványról voksoltak a városatyák, ami nyolc „Igen” és hat „Nem” szavazatot kapott. Mivel Kapus Krisztián polgármester nem mondott le tisztségéről, a képviselők név szerint nyilatkoztak a testület feloszlatásáról. Az előterjesztés hét „Nem”, hat „Igen” egy „Tartózkodás” szavazatot kapott, így nem oszlatta fel magát a képviselő-testület.

A névszerinti szavazás eredménye:
Balla László: – nem
Bense Zoltán: – igen
Dongó József: – nem
Ernyes László: – tartózkodás
Dr. Garai István Levente: – igen
Gyenes Attila: – nem
Horváth Gábor: – igen
Jankovszki Zoltán: – nem
Kapus Krisztián: – nem
Kollár László: – igen
Mester Ernő: – nem
Dr. Réczi László: – igen
Szamosi Endre: – nem
Ván Jenő: – igen

Forrás: Gulyás Sándor felegyházikozlony.hu

Bizalmatlanság igen, feloszlatás nem?

Hosszasan elemezték a kiskunfélegyházi képviselők azt a folyamatot, amely a mai, rendkívüli testületi ülésig, végső soron pedig a polgármesterbe vetett bizalom elvesztéséig vezetett. S bár a 14 képviselőből nyolc (név szerint: Bense Zoltán, Ernyes László, dr. Garai István, Gyenes Attila, Horváth Gábor, Kollár László, dr. Réczi László és Ván Jenő) igennel szavazott arra a határozat-tervezetre, miszerint a képviselő-testület „bizalmatlanságát fejezi ki Kapus Krisztián polgármester személyével szemben”, a testület önfeloszlását indítványozó második napirendi pontra már csak hatan szavaztak igennel, egy tartózkodás és hét nem mellett.

A testület feloszlatására vonatkozó, névszerinti szavazás eredménye:Balla László: – nem, Bense Zoltán: – igen, Dongó József: – nem, Ernyes László: – tartózkodás, dr. Garai István Levente: – igen, Gyenes Attila: – nem, Horváth Gábor: – igen, Jankovszki Zoltán: – nem, Kapus Krisztián: – nem, Kollár László: – igen, Mester Ernő: – nem, dr. Réczi László: – igen, Szamosi Endre: – nem, Ván Jenő: – igen.

A kialakult helyzet feszítő ellentmondása, hogy bár a többség kinyilatkoztatta Kapus Krisztián személyével szembeni bizalmatlanságát, a 14 fős testületnek továbbra is együtt kell dolgoznia. A felszólalók többsége annak fontosságáról beszélt, hogy a jövőben a személyes sérelmeket félretéve, a közös célokat szem előtt tartva működjön együtt a testület.

Forrás: Tóth Tímea  kis-kunsag.hu

Share
comments
Találatok: 2281

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület