Összefogással segítettek

Megjelent: 2014. január 07. kedd Írta: Bense Zoltán

Jánoska gyógyulásáért több helyi szervezet, egyesület és magánszemélyek fogtak össze, melynek köszönhetően a család számára nagy jelentőségű adomány kerülhetett az idei karácsonyfa alá.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Közel százezer forint pénzadományt és több értékes tárgyi ajándékot kapott Török Jánoska, egy tizenhárom éves kiskunfélegyházi kisfiú. Jánoska gyógyulásáért több helyi szervezet, egyesület és magánszemélyek fogtak össze, melynek köszönhetően a család számára nagy jelentőségű adomány kerülhetett az idei karácsonyfa alá.

Török János egy tizenhárom éves, értelmi fogyatékos kisfiú, aki emellett epilepsziával, asztmával és allergiával is küzd. Édesanyja, Törökné Varga Julianna elmondása szerint a gyermek állandó felügyeletre szorul, a kezeléséhez szükséges gyógyszerek pedig megterhelik a család költségeit.
A család és Jánoska gyógyulása érdekében idén a Sorsocskák Alapítvány, a Rocktár Élőzenei Bázis közönsége, a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület, Horváth Gábor és Bense Zoltán önkormányzati képviselők, a Vitamin Patika Pázmány utcai zöldség-gyümölcs kereskedés, Zsíros Juhász István és Ónodi Árpád fogott össze, melynek eredményeképpen közel százezer forint és több értékes ajándék gyűlt össze. Az adományból egészséges, természetes alapanyagú készítményt vásároltak, mely elősegíti a kisfiú szervezetének tisztulását. Ezen kívül egy háromkerekű kerékpár is a karácsonyfa alá kerülhetett, mely segíti a gyermeket a rendszeres mozgásban. Jánoska édesanyja elmondása szerint a megvásárolt természetes alapú anyagoknak köszönhetően már karácsonyra tapasztalható volt a kisfiú állapotának javulása.
A Rocktár harmadik éve szervez jótékonysági koncertet karácsony előtt, Jánoskával együtt már eddig három beteg kisfiúnak tudtak segíteni összefogással. Ónodi Árpád a koncertklub vezetője szerint mind a koncertlátogatók, mind a zenekarok részéről az adományozást illetően pozitívak a tapasztalatok. A jótékonysági gyűjtéseket a jövőben is folytatják majd, hogy minél több beteg gyermek karácsonyát tegyék boldogabbá.
Dr. Ónodi Izabella, a Sorsocskák Alapítvány kuratóriumának elnöke szerint fontos, hogy minél több időt fordítsanak az emberek mások megsegítésére. Elmondása szerint a segítségnyújtás példaértékű és ezzel az üzenettel, valamint a helyes neveléssel nő az esélye annak, hogy egy egészséges társadalmat építsünk fel a jövőben.
Csányi József, a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnöke elmondta, hogy az egyesület tagjai a gazdaság fejlesztése mellett fontosnak tartják az emberi értékek megőrzését és a hátrányos helyzetű családok támogatását.
Az adományozók között szerepelt Bense Zoltán önkormányzati képviselő is, aki szerint fontos lenne, hogy az emberek felismerjék az adományozás jelentőségét, és ne csak karácsony környékén, hanem az év többi napján is segítséget nyújtsanak lehetőségeikhez mérten.
A Polgári Összefogás Félegyházáért Egyesület, illetve a Sorsocskák Alapítvány alapító tagjaként Horváth Gábor elmondta, hogy célja, hogy Kiskunfélegyházán elinduljon egy olyan folyamat, ahol összefogással minél több hátrányos helyzetű gyermeken, családon tudnának segíteni.

Fotó: Vajda Piroska

http://www.infokiskunfelegyhaza.hu

 

Share
comments
Találatok: 3308

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület