Ügyelek arra, hogy körzetemben ne csak a városközpont gyarapodjon

Megjelent: 2017. november 08. szerda Írta: Bense Zoltán

Lakossági fórumot tartott Bense Zoltán, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője, a Városüzemeltetési Bizottság elnöke november 6-án a József Attila Általános Iskola ebédlőjében. A fórum vendége volt Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, Alács Miklós, a Vagyongazdálkodási Osztály, valamint Juhász László, a Városüzemeltetési Osztályvezetője.

 

 

A fórumon a polgármester az elmúlt időszak városfejlesztési munkáiról, fontos beruházásairól szólt. Elmondta, hogy a „Félegyháza megújul” program keretében a fejlesztésekre fordítható pénzeket úgy használja fel a város, hogy az valamennyi körzet szépülését, gyarapodását szolgálja. Hozzátette, hogy a sportcsarnok hitelterheitől megszabadulva könnyebb a város gazdálkodása, a fejlesztésekre is több pénz fordítható, és sikerült a város költségvetésében tartalékot is képezni, a váratlan kiadások fedezésére.

Csányi József arról is beszámolt, hogy Félegyháza közel 2 milliárd forint, vissza nem térítendő támogatást nyert a Zöld város programban. Ennek munkálatai a közbeszerzési eljárást követően már 2018 tavaszán megkezdődnek. A beruházás jelentős fejlesztéseket hoz a 2. számú választókörzetbe is a terek, járdák megújulásával. A program része a platánsor megújítása is. A platánsor fái ugyanis egészségügyi metszésre szorulnak, olyanra, amely lehetővé teszi számukra a függőleges növekedést. Sajnos ma már látható az is, hogy egy-két fa annyira korhadt, hogy a balesetek megelőzése miatt kivágásra ítéltettek. A program keretében ennek megfelelő pótlásáról is gondoskodnak – tette hozzá Csányi József.

Bense Zoltán a körzet képviselője beszámolójában elmondta, hogy az önkormányzat testülete több mint 1 milliárd forintot szavazott meg a Félegyháza újjáépül program megvalósítására, amelyből a 2. számú választókerület is arányosan részesült.

Ügyeltem arra, hogy a körzetemben ne csak a városközpont  gyarapodjon. Munkámban sokat segítenek a körzet lakói, akik naponta keresnek meg ötleteikkel, panaszaikkal. Nagyon sokszor olyannal is, aminek megoldása nem az önkormányzati képviselő feladata, de én örömmel fogadok minden megkeresést, és ha konkrétan nem is tudok segíteni, de igyekszem hasznos útbaigazítást adni.

Eredményként értékelem, hogy idén és a jövő év elején 22 új lámpatest szolgálja a körzet közvilágítását. Megújult a Bikahegyet a Móravárossal összekötő út, a Kökény utca egy szakasza, felújítottuk a Rozmaring és a Pázsit utcát. A Kapocs Intézmény Hunyadi utcai telephelyét, illetve a Szivárvány Fogyatékosok Nappali Otthonában is történtek felújítások, korszerűsítések. Ez az egyik legfontosabb beruházás a körzetemben – ami lassan a befejezéséhez közeledik – az új ravatalozó megépítése az Alsótemetőben.  A beruházás egyben a temető teljes megújulásának is kezdete, mert a sírkertet kerítéssel fogjuk védeni, a kegyhelyre látogatók közlekedési útvonalait járhatóvá tesszük.

 

 

Az elkövetkező időszak terveiről Bense Zoltán elmondta, hogy körzetévben a Félegyháza újjáépül program keretében megoldják a József Attila utca csapadékvíz elvezetését, a tervek között szerepel a Nap utcában az útépítés, a Viola és a Pázsit utca végének megújítása, az Avarköz kiaszfaltozása, illetve a kerékpárút felújítása a Szegedi úton a Kalmár- kápolna és a Halasi út közötti szakaszon. Pihenőparkot alakítanak ki a Szalay Gyula utcában és a Mártírok utca elején, de a Korond utcai játszótér is új arculatot nyer.

A jövőbeni tervekről is beszélt pár szóban a képviselő. Megtudhattuk, hogy a Zöldváros projekt ezen választókörzetet is érinteni fogja. Így például a Szalay Gyula utcai park is tovább épülhet, csakúgy mint a Szent János tér. A tervek között szerepel a Mártírok utca elején lévő üres terület fejlesztése, melyen egy szabadidőpark  épül majd. Ebben a projektben tervezett a Kossuth utca déli oldalának fejlesztése egészen az Attila utcáig, ahol virágágyásokkal, szobrokkal tarkított járdaszigetek épülnek a közeljövőben, illetve a Korond utcai játszótér is kivitelezésre kerül.

Azt is elárulta a képviselő, hogy az Alsótemetőben a ravatalozó átadásával nem fejeződnek be a munkálatok. A jövőbeni tervek között szerepel második ütemként a temető körbekerítése, egy főkapu és egy portaépület megépítése is.

A beszámolót követően a fórum zárásaként a megjelentek feltehették kérdéseiket , elmondhatták kéréseiket önkormányzati képviselőjüknek és a város vezetőinek.

s. r.

 

Forrás: felegyhazikozlony.hu

Share
comments
Találatok: 2274

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület